САД се заложници на Клинтоновци!

Демократската партија е заложник на клинтоновци и таа структура во која силно вклучен Обама, впрочем тој е нивни производ.

Не ја научија лекцијата од 2016 кога ја кандидираа Хилари Клинтон за претседателски кандидат и му овозможија на Трамп да победи.

И пак истата грешка со сенилниот рептил и ганстер Џо Бајден, кој знаеме како им се заканувал на лидерите на помалите држави.

Имено во периодот од 1994 кога Клинтон е избран за претседател па до денешно време моќниците во американскиот естаблишмент, подсекретари, амбасадори, генерали, агенти на ЦИА и други фигури си создаваа свои феудални поседи низ Светот, претворајќи ги помалите држави во сопствени провинции во кои тие палат и гасат а се во името на САД, на сметка на угледот на САД, на штета на американскиот народ. И на тој начин овие ликови преку ноќ се збогатуваат, станувајќи милионери а на сметка на државите во кои дејствуваат. Тие даваат амин за големи бизнис, посредуваат внатре, контролираат судство, менуваат влади.

Кој ги следи добро политиките во државите како што се Македонија, Црна Гора, Србија, Бугарија, Романија и усте десетици ширум Светот, не е важно кој политичар има подршка кај народот, туку кој има поддршка од американската амбасада. Кај нас истиот случај е, може да имаш поддршка од граѓаните ама од Калето ако немаш поддршка, све е џабе. Македонија е мал пример. Што мислите им е важно во Вашингтон за правата на луѓето во Боливија? Не, секако, им се важни ресурсите на оваа држава до кои америчките компании сакаат да имаат пристап да ги експлоатираат. Но таа ера како да завршува веќе.

Трамп изгледа трапаво за мнозинството, можеби не е човекот кој целосно ќе ја смени Америка и ќе го поврати нејзиниот углед во Светот, но е човекот кој ќе го расчисти патот кон таа цел, а на патот стојат огромни пречки со кој тој досега успешно се справува.

 

Leave a Reply

Top