Резил од сценарио

Гледам директен пренос на ТВ од таканареченото опростување од George Floyds, кој беше усмртен од полицаец а кој имал ДЕБЕЛО криминално досие. Така ја иструментализираа оваа смрт Демократите во САД, клечеа, му се клањаа, молчење во знак на почит, протести ширум светот, уште недостига да го погребаат во Алејата на великаните.

Од друга страна пак човекот кој ги откри најголемите злоупотреби Џулијан Асанж е измачуван со години. Моментално е затворен во некој англиски затвор и скоро заборавен. Ниту протест ниту бутур.

Свеста и совеста на луѓето во 21 век е на пониско ниво од претходните векови. Ако се прикаже оваа неморалност преку графикон, кривата е веќе порамнета.

Резил!


Пишува: Митко Јованов, граѓански активист

Leave a Reply

Top