Кукавици. Дупеувлакачи. Распродадени со пропуст и понижење

Очигледно ние не сме нормални. Ако со децении дозволуваме психопати да нè водат, да ја масакрираат државата, буџетот, името, историјата, идентитетот, да нè трујат, да нè малтретираат со лудачки одлуки и злоупотреба на моќ во време на пандемија…
И пак мукла? Да, лудаци.
И ќе си идеме на избори.
Ајде, оптимистички: кој рече дека не може полошо?
Само вие глејте си вам да ви е арно- ќути си, трај си, прај си. “Не таласај”.
Кукавици. Дупеувлакачи. Распродадени со пропуст и понижење.
До сега Франција ќе гореше барем 100 пати.
Ама тоа е држава. И луѓе со став, без страв.


Пишува: Дарија Андовска

 

Leave a Reply

Top