Комунисти станавте ФАШИСТИ!!!

Протестот кој беше најавен за денес пред Општина Бутел се одржа во 13:00 часот. Велимир Смилевски ги прифати барањата за отказ на советникот. И тоа јавно го изјави на својот Фејсбук профил и за јавноста.

Насобраните учесници на протестот носеа транспаренти со ,,Едно општество за сите,,!

Протестот беше поддржан од сите партии, и не беше организиран од дуи, како што наведуваа симпатизери на сдсм. Протестантите изразија револт и иако протестот вроди со плод, во иднина тие секогаш ќе излезат кога ќе има говор на омраза и навреди.

За SEZaSe.mk, изјавија дека се задоволни од одлуката на Градоначалникот на Бутел, Велимир Смилевски.

Комунисти станавте ФАШИСТИ!!! Извикуваа Албанците и нивните поддржувачи!!!

Leave a Reply

Top