Стотици македонски државјани заглавени во Германија, не можат да си дојдат дома. Германија лаже или Владата?

Стотици македонски државјани заглавени во Германија. Германија отворено зборува за неспособноста на Владата во Македонија.Владата изјави дека се е направено за да им се помогне на нашите граѓани во странство да се вратат во Северна Македонија. Биле обезбедени највисоки протоколи и здравствени стандарди.

Но, Германија кажува нешто друго. Дали Германија лаже и зошто нема никаква реакција кон Германија доколку лаже од страна на Владата на Република Северна Македонија?

Leave a Reply

Top