Министерката за финансии промовира веб платформа за граѓаните да ѝ донираат пари на државата.

Министерката за финансии промовира веб платформа за граѓаните да ѝ донираат пари на државата.

Наместо да зголеми даноци за богатите. И за големите фирми, кои кај нас заработуваат најмногу во цела Европа (и добиваат државни пари и во кризава).

Штом јавните финансии ги сведовте на доброволни прилози, не е далеку питачкиот стап.


Пишува: Бранимир Јовановиќ, поранешен советник во Владата на Република Северна Македонија

Leave a Reply

Top