Дали одењето од еден час дневно ви помага да ослабете?

Како одењето ви помага да изгубите тежина – едноставно губење на тежината!

Одењето е начин за опуштање, дури може да се сфати и како форма на медитација, особено ако шетате по природа.

Кога имате тежок ден на работа за време на прошетка на свеж воздух ќе ви биде полесно да се соочите со мислите. Ќе се запознаете подобро и ќе најдете полесно решенија.

Одење има многу здравствени придобивки, но многумина се прашуваат дали одењето може да ни помогне да изгубиме тежина.

Истражувањата покажуваат дека одењето е навистина идеален начин да изгубите дополнителни калории. Колку ќе изгубите зависи од многу фактори. На пример, колку брзо шетате, кој пол сте, каква е температурата надвор, без разлика дали одите на рамна површина или вкрстени ридови …

Leave a Reply

Top