Не сме роботи. Потребен ни е љубовен филм

Не сме роботи. Имаме чувства. И не можеме да гледаме само акција филмови кои се изработени според некој стрип полн со компјутерски ефекти. Потребно ни е да видиме тага на екраните па дури и малку да пуштиме солза. Добра драма погодува во срце. Без разлика дали станува збор за болна врска, борба на таткото за старателство, смрт на близок…

Ви препорачуваме неколку филмчиња

1.НАЈДОБРА НОЌ (2009)

Борбата на едно семејство кое се бори да ја намали болката од смртта на синот, за неколку часа добива нова димензија. Се станува комплексно, кога девојката на синот им соопштува дека е трудна.

2.РЕКВИЕМ ЗА СОНИШТА (2000)

Всушност овој филм кој трае 90 минути е борба против наркоманија. Препорачливо да го гледате семејно за да децата ако ви се тинејџери научат за последиците од дрогата.

3.СВЕТЛО ПОМЕЃУ ОКЕАНОТ (2016)

Брачен пар наоѓа дете на океанот. Тие одлучуваат да се грижат за него како свое. Филмот има неочекуван крај и премногу емоции кој нема да ве остават рамнодушни.

 

Leave a Reply

Top