Ратите за кредитите ќе можат да се одлагаат и по 1 октомври

Ратите за кредитите ќе може да се одлагаат и по 1 октомври.

Како што објавува „Алсат“, повикувајќи се на банкарски извори, одложувањето на плаќањето на кредитите ќе биде модифицирана.

Тие што финансиски можат да издржат да ги враќаа ратите, потешко ќе можат да добијат одложување. Останатите граѓани кои се повеќе финансиски погодени од кризата, ќе може да побааат одложување.  Секоја банка ќе решава поединечно за секој случај.

Се разгледуваат модалитетите дали граѓаните сами треба да побараат одложување на ратите или тоа ќе го прават самите банките врз основа на приливите на средства на корисниците на кредити.

Leave a Reply

Top