Славниот глумец спасил 6.000 деца од педофилија

Кога не ја забавува публиката, Ештон Качер се бори против сексуална злоупотреба на деца. Неговата непрофитна организација идентификувала 5.894 деца кои биле жртви. Спасила 103 од нив од „ситуации во кои е забележано и дистрибуирано сексуално насилство“.

Ова се податоците за 2017 година. Организацијата „Трн: Дигитални бранители на децата“, на која и помагаат цели тимови луѓе, од полиција до адвокати, психолози и експерти во ИТ секторот, е формирана во 2009 година од Ештон Качер и неговата поранешна сопруга Деми Мур. Тогаш беше наречена Фондација ДНК.

“Тешко ми е да зборувам за ова без да бидам емотивен. Нашата цел е да создадеме технологија што ќе помогне во борбата против сексуалната експлоатација на деца. Можете да ги засукате ракавите и да се обидете да бидете суперхерој спасувајќи едно дете. Или можете да направите алатка што ќе им овозможи на една личност да спаси многу луѓе “, рече Качер.

Во 2017 година, актерот сведочеше во Сенатот и апелираше до Конгресот да ги преземе сите можни мерки со цел да се спречат ужасите низ кои поминуваат децата и жените ширум светот.

Имаше и такви кои му велеа на Качер да се држи до неговата редовна работа. Одговарајќи на тие повици, тој ја раскажа приказната за тоа како видел дете старо како неговата ќерка Вајат, која била силувана од возрасен човек. Детето имаше три години.

“Видов дете старо колку моето дете. Беше силувано од Американец кој беше сексуален турист во Камбоџа. Таа девојка беше толку условена од нејзината околина што ја убедија дека е игра. Силуваното дете било споделено на видео каде што се гледало цели три години. Ние сме последната линија на одбрана. Тоа е мојата работа и ќе продолжам да го работам тоа”, рече Качер.

 

Leave a Reply

Top