Што се случува во дуи? Дали расте тензијата со поделба на функциите на втор и трет ешалон?

Формирањето на владата не го смири огранокот на ДУИ во Тетово.

Како што известуваат партиски извори за Газета Лајм, врие за поделба на местата во вториот и третиот ешалон.

Исто така, почна и процесот на „избор“ на најсериозните кандидати за градоначалници на локалните избори следната година. Се очекува актуелната градоначалничка Теута Арифи да се повлече и да не се трка за нов кандидат.

Кому не му се допаѓа растот на рејтингот на претседателот на огранокот, Флорин Бесими.

Но, и кај него има незадовство поради тоа што морал да биде „жртвуван“ поради неговиот брат, Фатмир Бесими така што мораше да го врати својот претенички мандат.

Сите овие судири веројатно ќе завршат со промени во партиската хиерархија во огранокот, веројатно само со некои исклучоци.

Leave a Reply

Top