Пациент не се оперирал затоа што не платил!!!

Три месеци другар ми чекаше операција на простата во државна болница. Денеска имаше закажано операција. Си отиде човекот да се оперира кога таму го чека сестрата и го прашува дали ги носи парите за аванта. Тој вика ги носам, ќе ви ги дадам после операција. Сестрата му ја откажува операцијата.

Како медиум апелираме да се провери информацијата и да се реагира соодветно. Докторите и здравствените лица се под Хипократова заклетва, или ен во Македонија?

Leave a Reply

Top