Во сопствената држава кираџии. Зоран Заев молчи и нема одговор

Според последните податоци од Агенцијата за вработување, од јануари бројот на невработени лица пораснал за 40.350 лица.

Додека Македонија се соочува со тешка економска криза, фирми се затвораат, граѓани остануваат без работа, ќе се субвенционираат албанци. Груби на голема врата најавува субвенционирање на фирми кои ќе вработуваат само албанско население, а власта молчи.

Нели оваа Влада се залагаше за квалитетен, стручен и компетентен кадар? Сега веќе компетентноста, стручноста и квалитетност не се битни туку да си Албанец. Дали многу Македонци ќе се пишуваат Албанци за да добијат државно вработување во оваа тешка економска криза? Дали на тој начин, и пописот ќе покаже поголеми бројки на Албанците во државава?

Се молчи а ние можеме само да голтаме од кнедлите кои ни ги сервираат.

Leave a Reply

Top