Нови зголемени цени за персоналните компјутери

Родители на основци се подготвени да одат и надвор од својот град за да купат лаптоп по пристапна цена.  

Откако се објави од страна на Владата дека наставата ќе се одвива онлајн се зголеми цената на персонални компјутери.

Социјалните мрежи ,,вријат,, од незадоволство на родителите. Ако лани трчале по тетратки и нови ранци, за оваа година треба да обезбедат нов персонален компјутер. Но што е со оние семејства каде што има по две, три дечиња а само еден персонален компјутер? Како тие ќе ја следат наставата? Како тие ќе бидат оценувани?

 

Leave a Reply

Top