Повеќе од 600 граѓани казнети поради неносење на маски

Во текот на изминатото деноноќие (14/15.10.2020 година) на територијата на Република Македонија, регистрирани се 628 прekршоци. Прекршоците се направени за неносење на маски за заштита.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата. На тој начин полесно ќе се справиме со Ковид-19.

Leave a Reply

Top