Зошто е штетно да се носат маски на оторено?

Вело Марковски во емисијата „Клик Плус“ на ТВ21 истакна дека носењето на маска на отворено е штeтно.

Марковски објасни зошто е тоа така.

„Исфрламе милијарда микроорганизми со кивање. Сега ние одеднаш правиме нова состојба. Не дозволуваме да излезат од нашето тело, и цело време ги вдишувaме.

Да не зборуваме дека бeлите дробови се главниот контролор на ПХ на крвта. Сега и тоа го компромитираме.

Имаме проблeм со децата. Ајде кога возрасен нe може да диши, ќе ја тргне маската, ама детето нe може, и тука настанува проблeм.

Така да, носење на маска е штeтно. На отворено зборувам“, рече Марковски.

Leave a Reply

Top