Што велат идиотите околу Заев-Сашо Тасевски

Идиотите околу Заев, особено еден од неговите најмалоумни пропагандисти, велат: Ене во Словенија 1500 заразени па никој не бара смена на нивниот министер, ко што бараат овде за Филипче на само 650 заразени.

Види вака фраерче на батерии и тв ѕвездо што по наредба на центарот за пропаганда на Заев, те викаат во сите емисии да ТРЕСЕШ зелени за либерализам и соживот. Во Словенија имаа период од еден месец, во април или мај, кога немаа ниту еден заболен. Ниту еден цел месец.

Ние сме немале ниту ден без новозаразени. Ниту ден. Сетне, од јуни до денес не сме се спуштиле под бројката од 200 заразени дневно, а веќе седми ден одиме со над 400 заразени на ден. За број на умрени сме водечки. Ама за тоа ќутите. И колку теста прават Словенците а колку ние? А фраер? И за тоа ќутите.

Немој ти нам Словенците не бараат смена на својот министер. Да успееше Филипче барем на еден ден да ја стави заразата под контрола, може и ние немаше да бараме негова смена.

Ама пустото, кај нас короната галопира веќе четврти месец. Се полоша станува.

Затоа затвори ја тоа пропагандистичката рилка и оди цицај магарешки млеко од тренирани магариња

Leave a Reply

Top