Татко сексуално го злоставувал својот 5-годишен син

Марко К. од Сремска Митровица е осомничен за сексуално злоставување на неговиот петгодишен син. Случајот бил пријавен кај надлежните од лекар. Лекарот се посомневал кога таткото го донел својот син, кој забележал траги од крв во областа на анусот.

Исто така бил информиран и центарот за социјална работа, а момчето изјавило дека живее сам со својот татко, дека спијат заедно и дека често го допира.

Марко К. беше притворен до 48 часа, додека во претходниот период немаше пријава за насилство од ова семејство.

Leave a Reply

Top