Петре Шилегов, дрзок и безобразен кон пожарникарите: Ако заминете ќе примиме нови пожарникари

Ви плаќам сè што ви следува, ви овозможувам медијација за да ги добиете парите за ризик на работно место. Плата на пожарникарите е 19.000 денари и е понижувачка. Тие се жалат за ниската плата. 

На тоа, наместо одговор добија прашање од Шилегов дали би си заминале од функцијата ако добијат понуда за 40.000 денари на друго работно место.

-Ако заминете, ќе има оглас, ќе примиме нови пожарникари. Законски основ за исплата на тоа што го барате, засега нема. Треба да се смени законот во јуни 2021. Порано не може, рече Шилегов.

Leave a Reply

Top