Вие сте резил за социјалдемократијата

А бе, на пожарникарите малку е и илјада евра плата да им дадете.

Сум пишувал колумни на оваа тема.

Пожарникар кога влегува во шума или зграда што гори да ги спасува вашите валкани газиња од блуд и тендери, не знае дали ќе се врати дома жив.

Ризикува живот за ебани 20 илјади денари. Толку им е платата.

Како не ви е срам да дозволите тие луѓе на улица да бараат повисоки плати.

Треба сами да им понудите без да ви побараат.

Вие сте резил за социјалдемократијата.

Leave a Reply

Top