Караџовски со две маски во Канал 5

Во Само Интервју на Канал 5 д-р Ѓорѓи Караџовски носи две маски. На прашањето од водителот зошто носи две маски, тој одговара дека здравјето на граѓаните е најбитно. Тој се грижи за своите пријатели, познаници. Исто така го обвинува народот дека е виновен за бројките. Изјави дека цело лето од тераса ги гледал соседите што прават и дека не се грижеле ниту за сопственото здравје ниту за туѓото.

Караџовски открива дека лицата кои најчесто се заразуваат се на возраст помеѓу 20-40 години. Тие се оние кои го шират вирусот.

Leave a Reply

Top