Џо Бајден: побарав да го бомбардирам Белград

Доналд Трамп и неговиот противкандидат Џо Бајден имаат сосема различни ставови за српскиот народ.

За време на војната во БиХ, Бајден упати грозоморни обвинувања кон српскиот народ.– Србите воспоставија логори за силување. Политика креирана единствено за фаќање муслиманки. Таму ги силуваат, принудени да раѓаат деца со цел да ја осквернат муслиманската раса. Сите велат дека тоа не се случува, но сега никој не може да го оспори тоа – тврди Бајден. Бајден продолжи со лажни тврдења во американскиот Сенат дека наишол на подготвени масовни гробници. Тој е еден од носителите на пропагандата што им ја соши етикетата на геноцидните луѓе на Србите. Бајден е заслужен и за изјавата дека

„Србите се буквално дегенерирани, убијци на бебиња, месари и силувачи“ и дека „сите Срби треба да бидат затворени во нацистичките логори“.

Бајден изговори и позната реченица со која и денес се фали:
– Побарав да го бомбардирам Белград.
Бајден исто така побара да бидат срушени сите мостови на Дрина.

Leave a Reply

Top