Владата вечерва официјално прогласи кризна состојба

Владата вечерва официјално прогласи кризна состојба.

Според одлуката и армијата се вклучува во битката со коронавирусот. Државата може да ги користи ресурсите на приватните болници во битката со Ковид-19.

Кризна состојба не значи дека ќе има и полициски час.

Leave a Reply

Top