Еден по еден ќе ги шамарам од сдсм како мали деца

Медицинската сестра која беше најголем поддржувач на сдсм и Заев сега сака да ги шамара како мали деца. Излажале и ја изгубиле нејзината доверба.

Имено, Катерина Велковска е позната на јавноста по тоа што на секој кој беше против актелната власт му ја мешаше приватноста. Против Катерина Велковска има многу тужби за нарушување на угледот и за клевети и навреди. Многу пати и јавно ја споделуваа како се меша во привтноста на семејството. Бидејќи Катерина Велковска нема семејство, нема деца, не е никогаш мажена, никогаш не и било важно семејството, па најлесно удираше по туѓи семејства. Пишуваше разни гадосии за ќерката на д-р Софијанова, за проф. д-р Вело Марковски, за многу од Шарените, за Бујар Османи. Последно пишуваше за угледот на главната медицинска сестра од Битола. За нејзиниот приватен живот.

Катерина Велковска, во време на пандемија и со умирање на 30-40 луѓе на ден, пишуваше постови. Сите постови содржат навредлива содржина од приватниот живот на неистомисленици. Наместо да се грижи за пациентите, Катерина Велковска се занимава со изнесување клевети за приватниот живот на неисомисленици. Истата е веќе пријавена кај министерот Венко Филипче и веројатно министерот ќе превземе нешто околу нејзе. Ако не судовите ќе си превземат одговорност, затоа што веќе стана алармантно нејзиното пишување.

Но, кога не и се исполнија личните желби на медицинската сестра, таа удри најжестоко против нив. Можеме да забележиме дека е револтирана до толку што ќе ги шамара еден по еден. Иако беше жесток поддржувач на сдсм,изјавува дека повеќе нема да гласа за да ги казни.

Конечно можеби ќе се освести дека освен што си создаде еден тон непријатели, им наруши углед на реномирани луѓе, ништо не постигна. Дури и ќе мора да плаќа оштета за изречените клевети и лаги.

Leave a Reply

Top