“Инфлyeнcepитe” вo пaниka: Пaднaa Месинџер и Инстаграм, кopиcницитe пpиjaвyвaaт пpoблeми

Илајдници корисници на популарните социјални мрежи Фејсбук и Инстаграм утрово и пладнево јавуваат проблеми при интеракцијата со други луѓе. На Месинџерот на Фејсбук пишува „Нема интернет конекција“ или „Се конектира…“, па има проблеми при праќање на пораки до други виртуелни пријатели.

Преку платформата „Down detector“, проблеми со Фејсбук месинџерот јавуваат луѓе од Јапонија, Унгарија, Бугарија, Тунис, САД, Холандија, Италија, Непал, Кипар, Полска, Тајланд, Романија, Британија…

Leave a Reply

Top