Последните зборови на Ашли Бабит , 35-годишната жена убиена од полицијата во немирите во САД во средата

Последните зборови на Ашли Бабит , 35-годишната жена убиена од полицијата во немирите во САД во средата:

Одиме кон Капитол. Околу три милиони луѓе се собраа денес овде. И покрај тоа што ви го кажуваат медиумите, чевлите и чизмите во кои чекориме го кажуваат спротивното. Еве е море од црвено-бело-сина боја, патриоти и приврзаници на Трамп. Беше прекрасно да се слуша претседателот како зборува. Сега одиме кон Конгресот. Повеќе од три милиони луѓе. Бог да ја благослови Америка, патриоти, рече Бабит, инаку поранешен пензиониран војник на американското воено воздухопловство.

 

Leave a Reply

Top