Д-р Лалошевиќ открива што му прави злобниот вирус на организмот: Короната ги уништува белите дробови за да не остане ништо од нив!

Д-р Лалошевиќ открива што му прави злобниот вирус на организмот:

„Короната ги уништува белите дробови за да не остане ништо од нив”!

Коронавирусот напаѓа толку изненадувачки кратко и брзо. Дури и експертите со големо искуство се изненадени што коронавирусот зема млади и здрави луѓе.

Короната знае како да ги уништи белите дробови толку брзо што скоро ништо не останува од нив, дури и кај млади луѓе кои со здрава здравствена состојба завршуваат на респиратор, па дури и умираат.

Korona virus

Радиолог прим. Д-р Ѓорѓе Лалошевиќ, раководител на службата за радиолошка дијагностика на КБЦ „Драгиша Мишовиќ:

– Она што најмногу ме изненади е тоа што предизвикува сериозни промени во белите дробови кај младите луѓе. Не само старите и оние кои имаат придружни болести, т.е. други болести, се разболуваат и умираат, туку и младите кои никогаш немале сериозно заболување. Одеднаш, од целосно здравје, оди многу лоша слика и многу лоша прогноза. И јас сум изненаден од брзината на болеста, за еден ден или два ситуацијата може драстично да се промени. Иако правиме максимални напори, ги даваме сите можни лекови и терапии, се случува организмот да не го прифати тоа и да го изгубиме пациентот – вели д-р Лалошевиќ.

 

Leave a Reply

Top